De make-uptas van de officiële make-up artist van Dermacol

https://www.dermacolmake-upcover.com/images/blog/229-clanek.jpg

Dermacol - Redakce

De make-uptas van de officiële make-up artist van Dermacol

Silvie Siegr is al 2-1 / 2 jaar make-upartiest bij Dermacol. Welke producten heeft ze nodig voor haar dagelijkse werk en van welke producten is ze afhankelijk in haar eigen leven? Welke producten beveelt ze aan dat elke vrouw in haar make-uptas zou moeten hebben en hoe is ze voor Dermacol gaan werken? Laten we samen een kijkje nemen in haar make-uptas.

DC: Je hebt 2-1 / 2 jaar voor Dermacol gewerkt. Hoe begon de samenwerking?

Silvie: Het Make-Up Institute Prague, waar ik werkte als een instructeur voor persoonlijke make-up cursussen, had een open competitie voor een Dermacol make-up artist. De opdracht in de competitie was "Evening make-up", inclusief haarstyling. Ik waagde een poging en schreef mezelf in en ik heb zelfs gewonnen. En zo ben ik hier terecht gekomen.

 

DC: Was je bekend met Dermacol-producten voordat je voor Dermacol ging werken?

Silvie: Natuurlijk. Ik gebruik de ENJA-lijn voor lichaamsverzorging al een hele tijd. Ik vond deze echt fijn en ik begon het te gebruiken toen ik 25 was. Maar wat nog leuker is, is dat ik Dermacol leerde kennen door mijn oma, die Dermacol-producten gebruikte toen ze jong was. Het merk is een Tsjechische klassieker.

 

DC: En wat zijn je favoriete Dermacol-producten na een aantal jaar werken voor het merk?

Silvie: Ik zweer bij onze foundations, vooral de MAKE-UP COVER, die ik vaak op mijn werk gebruik, en ook de Caviar Long-stay Make-up & Corrector. Het hecht perfect op de huid en het past bij veel vrouwen. Dermacol lipsticks zijn ook geweldig - de 16H Lip Color en matterende Pretty Matte Lipsticks. Mijn favoriete mascara's zijn deze drie: Vampire Mascara, Ultratech Mascara en Imperial Mascara. Ik gebruik nog steeds ENJA en waar ik echt verliefd op ben geworden, zijn de Aroma Ritual body scrubs. Wat huidverzorging betreft, kan ik het BT Cell Intensive Lifting & Remodeling Care-serum aanbevelen.

DC: Wat vindt jij als professionele make-up artiest van de Dermacol MAKE-UP COVER?

Silvie: Ik werk graag met de MAKE-UP COVER. Ik gebruik het voor bruidsmake-up omdat het echt de hele dag fris kan blijven (en het overleeft stress, tranen, zoenen en knuffelen). Het is waterdicht, dus het is ook geweldig voor onderwaterfotografie.

 

DC: Wat vind je leuk aan werken voor Dermacol? Heeft het jou iets nieuws opgeleverd?

Silvie: Werken voor Dermacol heeft mij zeker nieuwe kansen en onder andere de bijnaam "Dermacol girl" gebracht. Dankzij deze samenwerking heb ik ook nieuwe werkaanbiedingen ontvangen van tijdschriften en tv. Dit jaar kreeg ik de kans om deel te nemen aan de Dermacol No Name Tour die plaatsvond in 23 steden in Tsjechië en Slowakije.

Wat ik het leukst vind is de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en de vrijheid om mijn talent te gebruiken. Het feit dat Dermacol zijn producten over de hele wereld exporteert, maakt mijn werk nog interessanter. Ik kan verschillende soorten make-up proberen en ik kan met verschillende types modellen uit verschillende landen werken. Het werk is diverser dan alleen werken op de Tsjechische markt. Je kunt je creativiteit beter gebruiken.

DC: Wat houdt je werk nog meer in naast werken voor Dermacol?

Silvie: Ik doe zowel publieke als privé-evenementen voor privéklanten. Ik doe make-up voor bruiloften, gala’s en modeshows. Ik doe make-up voor fotoshoots, tv en beroemde ontwerpers; Ik werk met beroemdheden. Er is veel.

 

DC: Wat is jouw meest interessante werkervaring?

Silvie: Voor mij is elke samenwerking belangrijk. Ik krijg de mogelijkheid om steeds nieuwe mensen te ontmoeten, daarom vind ik het zo leuk. Stel je voor dat ik make-up doe voor een bruid op haar speciale dag. Het is geweldig dat ik daar deel van kan uitmaken.

Als ik een specifieke gebeurtenis zou noemen, zou het de onderwaterfotoshoot zijn waar ik deel van uitmaakte met Lucie Drlíková, de bekendste onderwaterfotograaf ter wereld. Voor onderwaterfotografie gebruik ik voornamelijk waterdichte Dermacol-producten - MAKE-UP COVER, 16H Lip Color, Volume Mania Mascara en Precise Black eyeliner.

DC: Welke producten zijn essentieel voor jou? Welke kun je niet zonder?

Silvie: Een rode lippenstift - het is opvallend, verleidelijk en betekent vrouwelijkheid. Elke vrouw zou er een moeten hebben.

 

DC: Heb je beroepsmatige vooroordelen? Wat merk je het meest bij andere vrouwen?

Silvie: Natuurlijk heb ik dat. Ook omdat ik styling gebruik in mijn werk, merk ik niet alleen make-up, maar ook kapsels en kleding op. Tsjechische vrouwen lopen nog steeds achter met betrekking tot hun algemene uiterlijk. Ze zorgen niet altijd voor schoon en gestileerd haar, delicate, eerder dan overdreven make-up, verzorgde gezichten en nagels. Neem bijvoorbeeld Franse vrouwen. Ze zien er altijd netjes uit, zonder overdadige make-up ... ze gebruiken alleen mascara en een lippenstift, stylen hun haar en kiezen eenvoudige kleding ... dit is voor mij echte vrouwelijkheid. Maar ik moet zeggen dat Tsjechische vrouwen dit hebben geleerd en elk jaar beter en beter worden.

 

DC: Wat zijn naar jouw mening de grootste fouten die vrouwen maken op het gebied van make-up?

Silvie: Ze verwarren contouren met een blusher. Ze brengen een roze blusher aan helemaal tot aan hun oor en noemen het contouren.

Een elementaire en vrij veel voorkomende fout is dat ze geen foundation willen gebruiken. Ze denken dat hun gezicht dan op een masker zal lijken. Maar de foundation zelf is niet het probleem. Het gaat meer om welke ze kiezen, hoeveel ze aanbrengen en hoe ze het op de huid blenden en of en hoe ze hun gezicht contouren. Een goede foundation beschermt de huid tegen luchtverontreinigende stoffen. Bovendien kun je tegenwoordig foundations krijgen met een SPF-factor die je ook tegen UV-straling beschermt. Het belangrijkste is om goed voor je huid te zorgen en dan kan de foundation je niet schaden.

 

DC: Op welk deel van het gezicht moeten vrouwen zich focussen? Waar moeten ze de aandacht aan besteden als ze niet veel tijd hebben om aan hun make-up te besteden?

Silvie: Ze moeten zeker focussen op mascara, lippenstift, blusher en in het algemeen schone make-up.

DC: Heb je tips voor een mooie huid?

Silvie: Concentreer je op je huidverzorging - verwijder je make-up correct, voed je huid correct en minstens één keer per week, breng een masker aan. Je huid moet gezond en gehydrateerd zijn. Alleen dan zal je make-up er fris uitzien en je huid natuurlijk lijken. En vergeet de inname van vocht niet, dat is heel belangrijk voor je huid.

 

DC: Wat zijn de trends van dit jaar in make-up?

Silvie: Dit jaar draait alles om pastel gekleurde ogen. De kleur van het jaar is koraal, dat vrijwel elke vrouw goed staat.

 

DC: De winter is voorbij, de lente is aangebroken ... Tips voor lente make-up?

Silvie: In de lente moeten vrouwen zich zeker richten op lichtere, natuurlijkere en frissere kleuren. Zowel op de ogen als op de huid. Ik raad het gebruik van oranje en abrikozen oogschaduw, abrikozen en perzikken blushers, fel rood, een oranje lippenstift ...

Er zijn kleine verschillen tussen winter- en zomer make-up, maar deze zijn niet noodzakelijkerwijs gerelateerd aan seizoenen. Ze zijn nauwer verwant aan een goed gevoel bij het dragen van specifieke make-up. Als je in de zomer een mooie, schone huid hebt, kun je gewoon een getinte crème met een beschermingsfactor gebruiken in plaats van een foundation met een hoge dekking. Wat make-up betreft, zijn waterdichte producten belangrijk in de zomer (omdat we meer zweten in de zomer dan in de winter).

In de zomer kun je ook vettere producten gebruiken (oogschaduw, blushers en bronzers). Dit komt omdat je huid in de zomer niet dof lijkt; het ziet er gebruind, fris en over het algemeen beter uit dan in de winter.